Jak powinni być ubrani pracownicy gastronomii?

Gastronomia to specyficzna branża, w której obowiązują podwyższone standardy. Z jednej strony właściciele lokali gastronomicznych muszą spełniać normy związane z czystością oraz stosowaniem bezpiecznych produktów. Z drugiej aby przyciągnąć, klientów powinni dbać o kwestie wizualne, odbiór lokalu i panującą w nim atmosferę, a także możliwie najlepszą obsługę. Pracowników warto wyposażyć w odzież gastronomiczną.

Nie tylko w otwartej kuchni

Na skorzystanie z firmowej odzieży gastronomicznej najczęściej decydują się właściciele restauracji z otwartą kuchnią. Widok kucharzy przygotowujących dania dla klientów to już norma. Jednak fundując go gościom restauracji, szczególną wagę trzeba przyłożyć do tego, jak prezentują się pracownicy. Z biegiem czasu znaczenie profesjonalnych ubrań dla pracowników dostrzegają jednak także prowadzący lokale gastronomiczne z zamkniętymi kuchniami. Wysoka jakość przekłada się bowiem nie tylko na wizerunek firmy, ale też trwałość ubrań.

Jak wybrać odzież gastronomiczną

 

Odzież gastronomiczna powinna być przede wszystkim dokładnie uszyta. Dobre gatunkowo materiały to kolejny priorytet. Nie ma sensu nadmiernie na nich oszczędzać, ponieważ już po kilku praniach ubrania nadają do kosza. A z pewnością wstyd będzie pokazać się w nich klientom. Istotnym elementem jest też dopasowania kolorystyki noszonych ubrań do barw kojarzonych z lokalem gastronomicznym. Przykładowo odzież można projektować w oparciu o kolory z logo czy w nawiązaniu do aranżacji wnętrza restauracji.

Duży wybór odzieży znajdziesz w internetowym sklepie Gastor, który także wyposażenie lokali gastronomicznych.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jedenaście − trzy =