Jak restauracja może zaprezentować się na targach gastronomicznych?

Każda restauracja dąży do tego, aby pozyskać maksymalną liczbę klientów. Szczególnie cenne są relacje, w których klient powraca do danego lokalu, sprowadza znajomych i przyjaciół. System poleceń to najkorzystniejsza forma reklamy. Dlatego warto zainwestować w możliwość pozyskania nowych klientów, również poza miejscem prowadzenia działalności. Zachęceni ofertą klienci z pewnością zawitają w progi restauracji, która proponuje wysokiej jakości, smaczne potrawy. Doskonałą okazją do dotarcia do kolejnych rzeszy gości są targi gastronomiczne.

Co dają targi gastronomiczne?

Takie wydarzenia ściągają restauratorów, dostawców, odbiorców i klientów detalicznych zarówno lokalnych, jak i z odleglejszych rejonów. Odpowiednia prezentacja oferty to szansa na nawiązanie nowych kontaktów z przedstawicielami różnych branż, pozostających jednak w sferze gastronomii. Do targów należy się odpowiednio przygotować, ponieważ konieczne jest zachowanie wysokiej jakości potraw poza docelowym miejscem prowadzenia działalności. Najprostszym rozwiązaniem jest wykorzystanie opcji mobilnej. Samochód gastronomiczny jest znacznym ułatwieniem dla restauratorów.

Prezentacja restauracji – ułatwienia

Wspomniana opcja mobilna prezentacji restauracji wymaga wcześniejszego sprecyzowania oczekiwań restauratora. Podstawą jest wyposażenie spełniające wymogi sanepidu, meble ze stali nierdzewnej, szafa chłodnicza, pojemniki, szafki do przechowywania żywności, okap. Dobrej jakości samochód gastronomiczny powinien być zaopatrzony w wymienione elementy. Zależnie od specjalizacji restauracji niezbędne będą również kuchnie elektryczne, grille, piekarniki, specjalne lodówki na lody, gofrownice itd.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwanaście + dziewiętnaście =